Microsoft onthult nieuwe desktop interface, tot ziens Aero Glass!

In een lang artikel op het Building Windows 8 blog heeft Microsoft bekend gemaakt dat het Aero Glass in de Windows 8 Desktop laat vallen voor een minder afleidende look.

The Verge:

Microsoft has revealed that it has made some big changes to its desktop UI for Windows 8, which includes moving away from Aero Glass — the UI first introduced with Vista. According to the company, this means visual changes that include "flattening surfaces, removing reflections, and scaling back distracting gradients."

Als je het mij vraagt, is het een stap in de goede richting om de Windows Desktop wat minder “rommelig” over te laten komen, iets waar ik me al sinds Windows Vista aan erger. Maar het kan altijd beter, het gebruik maken van de Ribbon in explorer draagt ook niet echt bij aan een strakkere uitstraling en is – vind ik – nog steeds een verkeerde keuze. Het geheel ziet er ook een beetje saai en vooral wit uit, hoe dit overkomt wanneer het daadwerkelijke OS voor je hebt blijft natuurlijk afwachten tot de Consumer Preview.

Deze verschijnt ergens volgende maand en een daadwerkelijke release zal daarna denk ik niet meer lang op zich laten wachten, wat ook betekend dat we het met de UI zullen moeten gaan doen…

via Microsoft reveals Windows 8 desktop UI changes, drops Aero Glass | The Verge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>