Microsoft Office Communications wordt Microsoft Lync

Het Office Communications team heeft gisteren een nieuwe mijlpaal bereikt en heeft aankondigt dat de release candidate van het “wave 14” communications platform voortaan door het leven zal gaan onder een nieuwe naam. Ook is het product beschikbaar gesteld voor het grote publiek.

De nieuwe productlijn
Met deze nieuwe release zal de hele Office Communications productlijn een nieuwe naam krijgen: Microsoft Lync. De nieuwe naam is een combinatie van het woord “Link” en “Sync”, Microsoft heeft hier voor gekozen om dat het product een grote verandering heeft ondergaan, ook wilden ze graag de naam  van het platform verkorten en versimpelen. Uit onderzoekt blijkt trouwens dat de naam Lync meer aanspreekt bij klanten van het bedrijf en bij ons IT Pro’s.  

Hoe zit het nu met die nieuwe naam dan?

  • De product familie die we nu nog kennen als “Microsoft Office Communications” zal verder gaan als “Microsoft Lync”;
  • De Server versie die we nu nog kennen als “Microsoft Office Communications Server 2007 R2” zal verder gaan als “Microsoft Lync Server 2010”
  • De client “Microsoft Office Communication 2007 R2” zal “Microsoft Lync 2010” gaan heten;
  • De online service “Microsoft Office Commanications Online” wordt “Microsoft Lync Online”;
  • En tenslote de webclient “Microsoft Office Communicator Web Access” zal als “Microsoft Lync Web App” door het leven gaan.

Wat is er nieuw?
Niet alleen de naam is natuurlijk veranderd, zo zijn er grote aanpassingen gedaan op het gebied van een “Unified Experience”. Een enkele, makkelijk te gebruiken interface die consistent is op de PC, via de browser en op je mobiel. Ook is het makkelijker Lync UI elementen in eigen applicaties te gebruiken door uitgebreide “Extensibilty” mogelijkheden van het product. Voor een volledig overzicht verwijs ik je graag naar deze pagina.

De release candidate proberen
Zelf spelen met Microsoft Lync kan gelukkig ook, want de release candidate is gelijk ter beschikking gesteld, welke hier kan worden gedownload. Voor systeemeisen kun je terecht bij dit document.

Release datum
Met al meer dan 20.000 interne gebruikers bij Microsoft en meer dan 100 enterprise klanten, ligt Microsoft op schema voor een final release voor het einde van het jaar, waarvan we je natuurlijk op de hoogte houden.

Meer info
Meer informatie over Microsoft Lync vindt je op de product pagina op Microsoft’s website en op het Unified Communications blog.

One thought on “Microsoft Office Communications wordt Microsoft Lync

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>