Xbox Dashboard Update: Twitter en Facebook

Naast toegang tot de Zune Video Marketplace, zijn voor Xbox Live Goldmembers Twitter en Facebook nu ook toegankelijk via de Xbox 360, maar de functies zijn nu nog wat gelimiteerd.

Twitter
Veel valt er dan ook niet te vertellen, Je kunt nu via het Dashboard “tweeten” of tweets van je vrienden bekijken. Het is niet mogelijk om automatisch een tweet uit te sturen wanneer je bijvoorbeeld een multi-player game start of om je vrienden te spammen wanneer je nieuwe achievements heb gehaald, iets wat mij wel een leuk idee leek.

Xbox 360 Twitter

Facebook
Het nu ook mogelijk om, net als bij Twitter, Facebook status updates te plaatsen, je kunt browsen door de foto’s van jezelf en je vrienden en het is mogelijk om Facebook vrienden te zoeken die ook gebruik maken van Xbox Live of andersom. Daarnaast is het bijvoorbeeld mogelijk om, wanneer games dit ondersteunen, screenshots te uploaden. Echter ken ik maar 1 game die dit op dit moment kan, en dat is Tiger Woods PGA Tours.

Xbox 360 Facebook

Niet voor minderjarige
En dan bedoel ik niet de mensen die op 29 februari geboren zijn, Twitter en Facebook zijn namelijk niet beschikbaar voor kinderen onder de 18. Microsoft heeft hier voor gekozen omdat er op de Xbox nog geen parentcontrols aanwezig zijn voor deze diensten, waardoor ouders niet kunnen kiezen of hun kinderen hier wel of geen gebruik van mogen maken. Er word echter wel gewerkt aan deze optie.

Conclusie
Facebook en Twitter op de Xbox zijn momenteel niet veel meer dan leuke gadgets, voor meer features zoals het uploaden van screenshots zijn we afhankelijk van de game developers. Natuurlijk opent dit wel mogelijkheden voor deze developers om hier wat leuks mee te gaan doen. Ook is het best handig om in het bezit te zijn van een Xbox chatboard (zo’n keyboard die je op je controller klikt), dit behoeft volgens mij geen verdere uitleg. ;)

2 thoughts on “Xbox Dashboard Update: Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>