“Windows 7 usb/dvd-downloadtool schendt GPL”

De website Within Windows ontdekte dat in de code van de Windows 7 usb/dvd-tool, die Microsoft bij de release van zijn nieuwe Windows-versie uitbracht, delen van het ImageMaster-project zijn gebruikt. ImageMaster wordt uitgebracht onder gplv2 en gehost door CodePlex van Microsoft.

De maker zou volgens Rafael Rivera van Within Windows niet door Microsoft om toestemming zijn gevraagd. Verder zou het softwarebedrijf uit Redmond de broncode van de aanpassingen aan ImageMaster niet vrijgegeven hebben, wat strijdig is met de gpl-voorwaarden. Bovendien zou Microsoft het gebruik van de software beperken met zijn eigen licentie-voorwaarden.

via Tweakers.net Nieuws.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>