Er komt toch geen Windows 7 “E” versie

Een tijdje geleden leek het er dan toch op dat Microsoft onder de druk van de Europese Commissie was bezweken, er zou in Europa alleen een browserloze versie van Windows 7 uit komen, de zogenaamde Windows 7 “E” editie. Een wat, als je het mij vraagt, absurd idee. Want hoe gaan we online een browser naar keuze kunnen downloaden zonder een browser?


Verwarring
Vanuit een gebruikersperspectief kun je jezelf wel bedenken dat dit enige verwarring schept, gelukkig denken verschillende PC makers en ander Microsoft partners er hetzelfde over en spraken hun onrust hierover uit bij Microsoft, dit is een van de redenen waarom het bedrijf heeft besloten in Europa dezelfde versie van Windows 7 te leveren als in de rest van de wereld.

“Ballot”
De Europese Commissie reageerde ook niet erg positief en zag blijkbaar ook dit probleem, liever hadden zij gezien dat Microsoft de eindgebruiker een browser keuze zou geven, zoals al eerder voorgesteld door de commissie. Hierop verzon Microsoft het zogenaamde “Ballot”-screen. Een scherm waar de gebruiker een keuze moet maken welke browser zij willen gebruiken. Dit voorstel viel beter bij de commissie, wat het softwarebedrijf weer voldoende vertrouwen gaf om Internet Explorer bij Windows te verschepen.

browser_ballotHet browser-keuze menu zoals voorgesteld door Microsoft aan de Europese Commissie. (via)

One thought on “Er komt toch geen Windows 7 “E” versie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>