Eerste levenstekenen Windows 7 Beta

De eerste levenstekenen van een prille feature complete Windows 7 versie zijn waar te nemen. Het duurt niet lang meer. Eerdaags komt Microsoft met de publieke beta versie van de opvolger van Windows Vista.

Invites

Een aantal gelukkigen hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de Windows 7 Beta, die volgens geruchten Build nummer 7000.0 draagt.

Beta build

Windows 7 ios het eerste besturingssysteem dat wordt geschreven volgens een nieuw protocol. Voor verschillende onderdelen dienen nieuwe features geheel geschreven te zijn, voordat ze worden toegevoegd aan de alomvattende build. Voor andere onderdelen (zoals explorer) worden features wat eerder toegevoegd, omdat ze een grote impact hebben op alle andere onderdelen. In sommige gevallen zijn deze features uitgezet. (maar te unlocken)

Deze nieuwe aanpak zorgt er voor dat de kwaliteit en het aantal openbare build beperkt kan blijven. Sinds slechts feature complete onderdelen worden toegevoegd kan Microsoft hoogstwaarschijnlijk volstaan met een enkele Beta build. Normaal gesproken is de laatste beta build voor Windows de feature complete versie, zodat begonnen kan worden met het pletten van bugs in de Release Candidate versies. Uiteraard is dit allemaal uiterst speculatief, want Windows Vista introduceert een nagenoeg nieuwe codebase voor veel onderdelen, die wellicht robuuster is dan de codebases van eerdere versies van Windows.

Openbare beta

Over een paar dagen hoef je niet langer ongure fora, torrentverzamelaars en dito uitzaaiers lief aan te kijken of je alsjeblieft alsjeblieft alsjeblieft Build 69xx mag sponsen vanuit donkere uithoeken van het Internet. Microsoft komt met een publieke beta voor Windows 7 waaraan een ieder die dit wenst kan deelnemen. Verweacht de aankondiging op 7 januari, tijdens Steve Ballmer’s eerste CES Keynote.

Net als met Windows Vista Beta 3 betekent dit dat je een DVD’tje met de bits erop kunt gaan terugvinden bij je favoriete Windows-georiënteerde computermagazines. Dit laat echter nog even op zich wachten (het persen van media is niet iets dat in een avondje gebeurt, net als het logistiek verspreiden), maar de Januari en Februari issues van menig PC-magazine zullen er bol mee staan.

One thought on “Eerste levenstekenen Windows 7 Beta

  1. Inmiddels is er een ISO-image van Windows 7 build 7000 uitgelekt (te downloaden als torrent). Voorlopig wordt dit alom gezien als de beta-versie of Microsoft moet binnenkort nog met iets nieuwers komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>