Zune komt naar je toe deze… euh… 2009

De Zune, je weet wel, Microsofts iPod, heeft in de VS al in z’n 2e generatie bereikt maar is in Europa nog nergens te bekennen. Niet dat hij in de VS wel zo hard loopt, want niemand wilt hem daar en dat is ook de rede dat hij nog steeds niet in Europa te krijgen is…

Anyway, het gaat nu dan toch gebeuren! De 3e generatie van het apparaat komt, zo valt te lezen op Tweakers, samen met een nieuwe versie van de Zune Store in 2009 (2 jaar na de lancering) naar Europa. Inmiddels ben ik dan al toe aan m’n volgende iPod, want hier gaan we natuurlijk niet op wachten.

Mjah, ik weet het, ik heb me nog nooit positief uitgelaten over deze iPod *kuch* killer. Wat betreft de consumentenmarkt baal ik soms gewoon een beetje van de niet innovatieve manier van werken van Microsoft en ik snap ook niet goed waarom ze alles wat ook maar een beetje succesvol is willen na-apen.

2 thoughts on “Zune komt naar je toe deze… euh… 2009

  1. @Martien:

    De reden dat de Zune nog niet in Europe is heeft niets te maken met het wel/geen succes in de US. Het gaat om de bijbehorende website waar men de muziek voor het apparaat kan afhalen. Daar zijn de rechten enkel voor de US in gedekt en moet men om de tafel voor elke ander regio.

    Als eigenaar van een eerste generatie Zune ben ik wel heel tevreden over twee dingen. Ten eerste kon ik mijn apparaat opwaarderen met de tweede generatie software (flash), dat heb ik nog niet gezien bij de concurrentie en ten tweede is de Zune applicatie echt stukken beter dan de drama iTunes met zijn eigen bestandsformaat en conversie elende.

    Waar ik het helemaal mee eens ben is dat we wel de innovativiteit missen als het gaat om design en usability. Dat heeft de nieuwe iPhone/iPod wel heel mooi met hoe ze door muziek gaan met zo’n touch scherm. Ik houd echter het totaalbeeld van een compleet verbonden huis voor me en dan gaat die wireless functie in mijn Zune vast nog een extra staartje krijgen. :-)

    Thanks, Tony.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>