Skype: “Storing veroorzaakt door Windows Update”

Op Skype’s “Hearbeat Blog” heeft Skype een verklaring gegeven voor de storing van afgelopen week waardoor het overgroote deel van de Skype gebruikers wereldwijd geen gebruik meer konden maken van de service.

Volgens Skype is de storing het gevolg van “a massive restart of our user’s computers across the globe within a very short timeframe as they re-booted after receiving a routine software update.” Je kunt er al bijna vanuit gaan dat hier Windows Update mee wordt bedoeld. De storing is begonnen op donderdag 16 augustus, 2 dagen na Patch Thuesday, iets waardoor ik deze verklaring nogal opvallend vind, je zou toch denken dat de meeste PC’s dan rebooten op woensdag en niet op donderdag. Ook omdat er nog nooit eerder problemen zijn geweest na het uitrollen van Windows updates vind ik het een nogal appart verhaal. Maar goed, technisch is het natuurlijk niet onmogelijk.

Lees de volledige verklaring hier.

One thought on “Skype: “Storing veroorzaakt door Windows Update”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>